dijous, 11 de novembre del 2010

XERRADA SOBRE PREVENCIÓ DE DROGODEPENDÈNCIES

Aquest dijous 25 de novembre s'ha fet una xerrada/taller a la nostra escola sobre prevenció de drogodependències i conductes de risc, a la qual hi han participat una vintena de pares i mares de la nostra escola i també d'altres centres educatius.

Es tracta d'una de les xerrades incloses dins el cicle formatiu "Connecta amb els teus fills", promogut per la Generalitat de Catalunya i ha anat a càrrec de Sandra Pasqual.

Què podem fer, con pares i mares, per evitar aquestes situacions de risc no afectin els joves més propers a nosaltres?”. Davant d’aquesta qüestió, és elemental conèixer per poder prevenir les conductes que poden posar en perill la salut dels nostres fills. Per tant, per sobre de tot, informació.

Els factors de risc poden ser individuals, socials i familiars; i aquests es poden donar per un baix sentit crític, la permissivitat social al voltant de l’ús d’algunes drogues i per uns vincles familiars i socials febles.

Com es pot fer aquesta prevenció? Els pares i les mares són un model de referència importantissim i per aquest motiu, han de clarificar els seus pensaments a l’hora de comunicar-los


Algunes idees: mantenir una comunicació fluida i sincera amb els fills ( escoltar-los, parlar amb ells.....) és un element cabdal a l’hora de detectar possibles conductes de risc dels nostres fills. Tanmateix, també és indispensable respectar la seva intimitat; sovint al voltant de l’esfera dels amics. És en aquest àmbit on el jove es pot deixar portar en contra dels propis criteris. Per això cal que l’educació dels pares accentuï la personalitat del fill en contra de cedir a la pressió del grup.

Si teniu interès en disposar de documentació al respecte, adreceu-vos a l'AMPA i us la facilitarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada